Cicloturismul si Off Road
 
 
                                         
          Cicloturismul este o forma tot mai raspandita de turism activ , o oportunitate de a evita sedentarismul si de asemenea o activitate cu impact redus asupra mediului inconjurator. Pentru amatorii de drumetii " pe doua roti " va propunem o experienta inedita, de neuitat, de a parcurge " Cazanele Dunarii ", aprox. 65 km, de la Orsova pana dincolo de " Cazane ", spre Svinita, un teritoriu plin de farmec natural, dar si cu o puternica incarcatura istorica si culturala (vezi pagina de "obiective turistice").
          Mountain-bike : o forma de turism sportiv, aplicata pe trasee de munte cu biciclete echipate adecvat si are un caracter de aventura mai pronuntat. Pentru impatimitii de mountain-bike, Defileul Dunarii poate oferi o multitudine de trasee spectaculoase, pe cararile Muntilor Locvei, Almajului si Mehedintilor, din pacate neomologate inca, valea Eselnitei este un traseu recomandat atat pentru mountain-bike dar si pentru amatorii de adventure cu atv-uri, masini 4x4 sau motocross.
                 In zona " Cazanelor Dunarii " va invitam a parcurge urmatoarele trasee, cu acces din DN 57, pe raza localitatii Dubova : - trasee culturale in zona rurala - "drumul Pemilor "- vizitarea localitatilor cu populatie de etnie ceha - Eibenthal, Baia Noua si Bigar - colonizate la inceputul sec.al xix-lea, in timpul dominatiei habsburgice. - traseul salasurilor ( gospodarii taranesti traditionale, raspandite pe dealurile din jurul Dubovei ) : Valea Satului - Golet - Valea Ponicovei - Szbag. 



 
     

 










x